Κεφαλονιά

Highslide JSΗ Κεφαλονιά (Κεφαλληνία) είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων με έκταση περίπου 688 τ.χλμ. Το όρος Αίνος καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της έκτασης αυτής.

Οι ακτές της Κεφαλονιάς σχηματίζουν πολλούς κόλπους αλλά και ακρωτήρια. Στις ακτές της μπορεί κανείς να εξερευνήσει τις βραχώδεις παραλίες αλλά και να απολαύσει τις ηπιότερες και γαλήνιες πλευρές της που βρίσκονται στα ανατολικά. Σύμφωνα με ιστορικές μελέτες διαφόρων ερευνητών, η Ιθάκη του Ομήρου ήταν στην πραγματικότητα η Κεφαλονιά. Την πανέμορφη θέα πρός το Ιόνιο πέλαγος μπορεί κανείς να θαυμάσει από την Σκάλα, μέχρι και το γραφικό Φισκάρδο.

Η Κεφαλονιά εκτός από την φυσική της ομορφιά  είναι και ένα νησί με αξιόλογα ιστορικά μνημεία.

  • Στην ανατολική πλευρά της μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Σπήλαιο της Δρογκαράτης (με τους υπέροχους σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες στο εσωτερικό της), τη Λίμνη της Μελισσάνης, τη Μονή των Αγίων Φανέντων και το Κάστρο της Σάμης με τα μοναδικά κυκλώπεια τείχη της (μήκους 3.400μ).

Highslide JSΣτην πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Λιθόστρωτο (τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης), την πέτρινη γέφυρα του Δράπανου, το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, τις καταβόθρες, και λίγο έξω από την πόλη, τις καταπληκτικές παραλίες της Λάσσης (Μακρύς Γιαλός & Πλατύς Γιαλός). Το βράδυ σφύζει από ζωή και τα μπαράκια της πόλης είναι γεμάτα μέχρι τις
πρωινές ώρες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το περίφημο κάστρο του Αγ.Γεωργίου, τη μονή του Αγ.Ανδρέα με το Βυζαντινό μουσείο αλλά και τους Μυκηναϊκούς τάφους των Μαζαρακάτων.

  • Στα δυτικά του νησιού βρίσκεται το Ληξούρι με την Κουνόπετρα (κοντά στην παραλία του Ξι με την κόκκινη άμμο) και τα Κηπούρια (μοναστήρι με μοναδική θέα).
  • Στα βόρεια αξίζει κανείς να επισκεφθεί την παραλία του Μύρτου (η οποία έχει ψηφιστεί μία από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο!). Στην Βόρεια πλευρά του νησιού μπορείτε επίσης να απολαύσετε νόστιμα μεσογειακά πιάτα στις ψαροταβέρνες του πανέμορφου χωριού  Άσσος. Το γραφικό λιμανάκι του Φισκάρδου με τα υπέροχα ταβερνάκια και τα χρωματιστά σοκάκια είναι σίγουρο πως θα σας μείνουν αξέχαστα!
  • Καταλήγοντας στη νότια, και ίσως ομορφότερη πλευρά του νησιού, η γνωστή για την απέραντη παραλία της, Σκάλα, είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στη ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά της. Ο Κατελειός με τις ψαροταβέρνες του, το σπήλαιο Σάκκος, οι πλαγιές για πεζοπορία, οι φάρμες με τα άλογα, τα θαλάσσια σπορ και πολλά άλλα θα γεμίσουν τις μέρες σας και θα κάνουν τις διακοπές σας στην Κεφαλονιά ξεχωριστές.

Οι παραλίες στον Όρμο του Κατελειού, με σημαντικότερη την παραλία της Μούντας, βρίσκονται υπό προστασία καθώς αποτελούν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο γεννούν τα αυγά τους οι προστατευόμενες χελώνες Caretta caretta.
Η Κεφαλονιά είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί και είναι ιδανική για κάθε επισκέπτη. Εάν ονειρεύεστε ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές με την οικογένειά σας, εάν είστε φυσιολάτρεις, εάν αποζητάτε ρομαντικές διακοπές με το έτερόν σας ήμισυ, εάν είστε παρέα με ενέργεια και όρεξη για περιπέτεια, η Κεφαλονιά είναι ο καταλληλότερος προορισμός!

 
© copyright 2009 Villa Eliza.gr Website Designed & Developed by 9AM Media Labs